• De beste hulp bij uw AOV claim

    Wij kennen de valkuilen en weten
    hoe uw claim kan worden gered

Hulp bij uw AOV claim

Wij kennen de valkuilen en weten hoe uw claim kan worden gered

Is uw AOV claim geweigerd?

Als wij worden ingeschakeld, dan is de AOV-uitkering vaak al geweigerd of gestaakt. Dat betekent niet dat wij niets kunnen doen. Integendeel: in de zaken die aan ons worden voorgelegd, heeft de AOV-verzekeraar vaak fouten gemaakt, bijvoorbeeld:

  • de medisch adviseur van de AOV-verzekeraar heeft niet alle informatie bij de behandelend sector opgevraagd;
  • de verzekeraar heeft keuringsartsen ingeschakeld zonder overleg met de verzekerde;
  • en koos daarbij voor artsen die ‘gunstig’ rapporteren;
  • de verzekerde krijgt geen correctierecht waardoor er fouten staan in het keuringsrapport;
  • de uitkering is voortijdig afgebouwd terwijl de verzekerde nog niet beter is.

In de periode 2012-2021 is tweederde van de AOV-uitkeringen ten onrechte geweigerd, of verlaagd!

Is uw AOV claim geweigerd?
AOV advocaat

Wat kunnen wij voor u doen bij afwijzing van uw AOV Claim?

U heeft recht op een second opinion. Wij herkennen de valkuilen en trucs en weten hoe uw claim kan worden gered.

De verzekeraar heeft maar 1 doel en dat is het maken van winst. Het betalen van een uitkering past daar niet bij. Onze ervaring is dat AOV-verzekeraars onvoldoende rekening houden met de belangen van hun klant. Dit geldt ook voor de medisch adviseur: hij/zij zou onafhankelijk van de verzekeraar moeten zijn, maar de praktijk is weerbarstig.

Daarom is het cruciaal dat u bij een second opinion wordt bijgestaan door een ervaren AOV-advocaat. Samen met onze medisch adviseurs zorgen wij ervoor dat medische keuringen goed verlopen bij een onafhankelijk en deskundig arts en dat de juiste vragen worden gesteld. Ook hebben wij een netwerk van onafhankelijke arbeidsdeskundigen. Daarmee kunnen wij ook het arbeidsdeskundig onderzoek bewaken. Het resultaat daarvan is dat wij de meeste zaken winnen en dat onze klant krijgt waarop hij recht heeft.

Bekijk ook onze zaken.

Onze werkwijze

Werkwijze AOV uitkering

Elke zaak is maatwerk, maar in de meeste gevallen doorlopen wij bovenstaande stappen. Hierdoor weet u wat u kunt verwachten en zijn wij ook in staat om de kosten op voorhand goed in te schatten. Wij zijn altijd transparant over onze werkwijze en zullen u vooraf goed informeren.

Kosten

De bovenstaande werkwijze: 1. intake, 2. opvragen dossiers, 3. juridische analyse en medische analyse door onze medisch adviseur en 4. advies haalbaarheid, kost gemiddeld (afhankelijk van de omvang van het dossier) € 1.500,-, te vermeerderen met BTW. Dan is uw positie in kaart gebracht waarna ook een onderbouwde verwachting worden kan besproken over eventuele vervolgkosten. Daarbij geldt steeds dat het wel de bedoeling is dat deze rechtsbijstand u (veel) meer oplevert dan die heeft gekost.

Als de verzekeraar u na een enkele brief gelijk geeft (wat ook gebeurt), zijn de kosten uiteraard lager dan wanneer jarenlang wordt geprocedeerd.

Als u gelijk krijgt, dan moet uw verzekeraar uw kosten van rechtsbijstand vergoeden. In de meeste gevallen lukt het ons om alle kosten te verhalen op de AOV-verzekeraar.

Uw rechtsbijstandverzekeraar dient uw advocaatkosten te betalen als er een procedure bij de rechter dreigt, of al zeker is dat deze eraan gaat komen. Overleg tijdig met ons over de eventuele dekking van uw kosten door de rechtsbijstandverzekeraar.

Kosten AOV claim
Robin Gerretsen - AOV Advocaat

Mr. Robin Gerretsen – AOV Advocaat

AOV advocaat Mr. Robin Gerretsen

Onze AOV specialist is Mr. Robin Gerretsen. Robin is vanaf 2009 advocaat. Hij staat ondernemers en particulieren bij in civielrechtelijke kwesties, met name waar het gaat om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV), overeenkomstenrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit je af om in geval van ziekte zo veel mogelijk door te kunnen gaan met het dagelijks leven. Het is dan onwerkelijk als je door de verzekeraar opeens niet meer wordt gezien als klant, maar als wederpartij. Een gespecialiseerde advocaat die de weg weet in ‘AOV-land’ is op dat moment onmisbaar“.

Robin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd: verzekeringsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hulp nodig bij uw AOV-claim?

Laat ons contact met u opnemen, of neem zelf contact met ons op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen over uw vraag. Zie ook ons privacystatement.